Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κατασκευή Ιστοσελίδας - Πως επηρεάζει την φήμη της επιχείρησής σας

Η φήμη της εταιρείας σας στο διαδίκτυο εξαρτάται άμεσα από την θέση που βρίσκεται στην κατάταξη του google.gr, για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε μερικούς βασικούς κανόνες SEO. Ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει την υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα της Google είναι οι εξωτερικοί σύνδεσμοι προς την σελίδα σας απο διάφορους δημοφιλείς δικτυακούς τόπους. Όσο πιο δημοφιλή είναι η ιστοσελίδα σας τόσο πιο πιθανό έιναι άλλες σελίδες να δημιουργούν συνδέσμους προς τα την δικιά σας ιστοσελίδα. Για να το πετύχεται όμως αυτό θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια ποιοτική και σωστή κατασκευή ιστοσελίδων.

Δυστηχώς πολλοί web designers στην προσπάθεια τους να φτιάξουν μια ιστοσελίδα φιλική προς τις μηχανές αναζήτησεις ξεχνάνε να την κάνουν φιλική προς τους επισκέπτες! Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι ποτέ καμία μηχανή και καμία άραχνη των μηχανών αναζήτησης δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσει κάτι από την ιστοσελίδα σας, η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι φτιαχμένη έχωντας πάντα στο μυαλό τον επισκέπτη και όχι την μηχανή αναζήτησης.

Τι και αν έχετε υψηλή επισκεψημότητα λόγω του SEO αλλά μηδενικό conversion rate; Για αυτό πρέπει να έχουμε μια ώραια αισθητικά ιστοσελίδα η οποία θα είναι ταυτόχρονα και φιλική προς τον χρήστη, ο χρήστης θέλει να βρίκσει αυτό που ψάχνει άμεσα χωρίς να πρέπει να περάσει μια οδύσσεια από χιλιάδες menu kαι εσωτερικούς συνδέσμους

Eπίσης θα πρέπει να μην είστε πιεστικοί με τις διαφημίσεις, σε κανέναν δεν αρέσει μια ιστοσελίδα με χιλιάδες διαφημίσεις και ενοχλητικά pop up. Ξέρω ότι είναι ένας καλός τρόπος για να κερδίσετε κάποια επιπλέον χρήματα, αλλά στη διαδικασία δεν θέλετε να χάσετε έναν πελάτη. Θα πρέπει να δημιουργήσετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ "πάρα πολύ" και "πολύ λίγο". Δηλαδή ούτε υπερβολικές διαφημισείς σε βαθμό να γίνουν ενοχλητικές αλλά ούτε και ελάχιστες έτσι ώστε να "σκοτώσετε" το CTR σας.

Να θυμάστε όμως ότι μια όμορφη και λειτουργική σελίδα δεν αρκεί, θα πρέπει να έχετε και ελκυστικό περιεχόμενο για να κερδίσετε επισκέπτες. Content is King :)
http://www.prosweb.gr/%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/online-marketing/seo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου